Kamperen in Noorwegen: natuurschoon en kwaliteit

Kamperen in Noorwegen: natuurschoon en kwaliteit

Aan keuze geen gebrek! Voor welke stek, niveau of prijsklasse je ook kiest, in Noorwegen staat de kwaliteit altijd voorop. De campings hebben een ruime opzet en beschikken over speciale plaatsen voor tenten, campers en caravans en campinghutten die ook worden verhuurd.

Wanneer je als kampeerder op zoek bent naar rust, ruimte en mooie plekjes, dan is Noorwegen het kampeerland bij uitstek. Aan een fjord of meer, in de bossen of in het indrukwekkende berggebied: Noorse campings liggen op goede vertrekpunten voor voet-, fiets- of vistochten. Er is dus altijd voor iedereen wat te doen vanuit elke camping. Van wateractiviteiten tot aan cultuur en wandel excursies. Bovendien organiseren vele campings speciale excursies, zoals beversafari’s en paardrijdtochten. Uiteraard kan er ook een dag genoten worden op de camping zelf. Lekker zitten op een van de terrasjes, ’s avonds barbecueën of een potje minigolf spelen. Noorwegen biedt een allround campingaanbod! Het merendeel van de campings is kindvriendelijk en vaak beschikken ze over een allerlei extra voorzieningen voor kinderen, zoals speeltoestellen en soms een zwembad.

De Noorse campinggids

Mooie campings vind je overal in Noorwegen. Ga bijvoorbeeld kamperen in het regio Fjell Noorwegen met haar mooie nationale parken, meren, hoge bergen en fantastische wandelmogelijkheden. En uiteraard zijn er in Fjell Noorwegen prima campings te vinden. De camping Nordal Turistsenter in Lom is in 2006 zelfs uitgeroepen tot de beste camping van Noorwegen! Of rij verder naar de regio Noord-Noorwegen en geniet hier van de Middernachtzon en de Arctische natuur. Zelfs bij de Noordkaap vind je mooie campings om je tent, caravan of camper neer te zetten.

Op de website van de Noorse campinggids vind je het complete overzicht van campings in Noorwegen per regio. Meer informatie? Kijk op www.camping.no.

Camping Card Scandinavia

Een campingkaart is niet verplicht, maar toch maken bepaalde campings gebruik van een systeem dat vereist dat je over een campingkaart beschikt of deze aanschaft. Deze bedrijven maken gebruik van de Camping Card Scandinavia (CCS). De campingkaart is gratis, maar de jaarzegel kost ongeveer € 15,-.

Prijzen

Prijzen variëren van ca. € 11 tot € 22,- per dag voor een tent op een 2/3 sterrencamping en € 16,- tot € 35,- per dag voor een tent op een 4/5 sterrencamping.

Meer informatie over kamperen in Noorwegen? Kijk op www.visitnorway.nl/kamperen.

via Kamperen in Noorwegen: natuurschoon en kwaliteit – vakantie.nl artikel.