Viva Valencia! – Stedentrip-special

Viva Valencia!

Valencia mag dan nog niet zo bekend zijn als haar Spaanse zusjes Barcelona & Madrid, het is wel een ideale vakantiestek. Waarom? Niet alleen vanwege het zonnige weer in elk geval.

El Miguelete, de Kathedraal van Valencia

El Miguelete. De 15e eeuw was voor Valencia de Gouden Eeuw. De stad groeide en bloeide zowel economisch als cultureel helemaal op. In deze eeuw is ook de El Miguelete, de Kathedraal van Valencia, gebouwd. De moederkerk van alle kerken in Valencia en tevens een populaire en indrukwekkende attractie. Deze wonderbaarlijke kerk staat vooral bekend als vindplaats van de Heilige Graal die hier nog steeds geherbergd wordt.

Ontdek de bruisende markt van Ruzafa

Vlak naast het historische centrum vind je het trendy Ruzafa, een leuke buurt om even mee te pakken als je toch aan het slenteren bent. Je vindt hier kunstgaleries, maar ook de Mercado de Ruzafa. Deze bruisende markt is minder toeristisch dan de Mercado Central. Een aanrader!

En om de Valencia-ervaring helemaal compleet te maken: boek een appartement in plaats van een hotel. Leuker en je betaalt hetzelfde!

Via Waytostay boek je mooie vakantieappartementen >>

De rijke wijk van Valencia

Canóvas staat bekend als de rijke wijk van Valencia. Vol luxe boetiekjes, goede restaurants en bars in de brede straten van de Calle Conde Altea. Ondanks de reputatie kan je er nog steeds een biertje voor € 1,- kopen.

Tientallen musea

Valencia is rijk aan een eeuwenoude cultuur die heeft gezorgd voor talloze schatten van ongekende waarde. Deze zijn onderbracht in de vele musea die Valencia rijk is. De stad telt namelijk wel meer dan twintig musea. De volgende musea zijn de moeite waard om te bezoeken:

* El Museo de Bellas Artes, het museum voor schone kunsten. Hier zijn kunstwerken van zowel lokale kunstenaars als de grote meesters te vinden, zoals Van Dyck, Goya en El Greco.

* El Instituto Valenciano de Arte Moderno, het museum voor moderne kunsten. In dit museum huisvest een indrukwekkende collectie van moderne kunst uit Europa, vooral uit Spanje.

* Valencia Oceanographic, de grootste 3D onderwaterwereld van Europa, waar je alles leert over het leven onder de zeespiegel. Het is te vinden in de Stad van de kunsten en wetenschap

Even de rust opzoeken buiten de stad?

Valencia ligt aan de Costa del Azahar. Hier zijn prachtige stadsstranden te vinden, omgeven door een overweldigende natuur. Naast de oranje sinaasappelbomen en frisse bossen liggen er ruige rotsformaties in de zee.

De grootste overdekte markt van Europa

Mercado Central, een grote overdekte markt (1912) met meer dan 400 verschillende marktstalletjes. Het is de grootste overdekte markt van Europa, met zijn 8.000 m2. Je vindt hier versgebakken brood, tropische vruchten en alles wat de zee te bieden.

via Viva Valencia! – Stedentrip-special | NUbijlage.