Mijn hart verloren aan de Algarve – Onontdekt Europa

Mijn hart verloren aan de Algarve

Eliza: “Hoe kan ik je het beste duidelijk maken wat Portugal voor je kan betekenen? Daarvoor reis ik af naar het wonderschone Algarve waar ik de mooiste plekjes tegenkom en waar ik geniet van de gastvrijheid van de Portugezen. Een land wat je toch iedere keer weer verrast…”

Quinta Fronteira, een magisch plekje onder de zon

Het gemoedelijke dorpje Bensafrim werd vroeger ’dorp van de tovenaars’ genoemd, omdat er op onverklaarbare, magische gebeurtenissen plaatsvonden. Van deze onverklaarbare gebeurtenissen wist Ellen niks af toen zij begon bij Quinta Fronteira, zij zag dit wonderschoon plekje als uitvalsbasis voor het ontdekken van de mooie omgeving. Dit wil ik zelf wel eens ontdekken!

Ik heb al verschillende malen bij Ellen gelogeerd en iedere keer verbaas ik me weer over wat deze plek allemaal te bieden heeft. Rinkelende koeienbellen, een kraaiende haan en zingende vogels… Heerlijk hoe rust soms niks met stilte te maken. Ondertussen probeer ik een wandelroute uit te stippelen, maar gelukkig helpt Ellen mij een handje.

Bij Quinta Fronteira kun je niet alleen genieten van al het moois om je heen, maar kun je ook workshops over astrologie bijwonen. Ook dit wil ik natuurlijk zelf ervaren, daarom vraag ik haar om vanavond onder het genot van een wijntje mij kennis te laten maken met astrologie. Een hele aparte ervaring, maar zeker de moeite waard om eens een andere kant van jezelf te leren kennen!

Nadat ik klaar ben met mijn eerste sessie astrologie zoek ik mijn bedje op. Wat zal ik heerlijk dromen over Quinta Fronteira…

Een droom die uitkomt bij Monte do Cristina

Na een heerlijk autoritje door het schitterende landschap van de Algarve kom rij ik langs Tunes, hier ken ik nog een mooi en rustig logeeradresje: Monte do Cristina. En omdat ik weet dat daar een gezellige, overdekt terras met grill is, maak ik eerst een rondje supermarkt. Na wat handige tips van de enkele locals heb ik al mijn ingrediënten bij elkaar gesprokkeld. Wat zijn Portugezen toch hartelijk en vriendelijk!

Ik ben geen keukenprinses, maar de grill op het overdekte terras is een mooie plek om mijn kookkunsten op de proef te stellen. Kaarsjes erbij, het getjirp van krekels, de sterren die fonkelen aan de hemel en verder helemaal niets. Heerlijk! Nu ik in Portugal ben, moet ik natuurlijk wel iets typisch Portugees maken. Op iedere menukaart in Portugal vind je kip Piri Piri terug. Dus dat ga ik eens proberen!

Nadat ik gister nog heerlijk aan het nagenieten was van de laatste Portugese wijn, kreeg ik plotseling een berichtje van vrienden: “Je moet echt eens bij Nicky langsgaan!” Ze weten dat ik op reis ben door de Algarve, waarom dan een berichtje over een accommodatie in Andalusië?

Ik realiseerde me dat ik eigenlijk nog helemaal geen idee had waar ik me over 3 dagen zou bevinden. Waarom ook niet? Ik heb zeeën van tijd! Daarom besloot ik om op mijn gemakje de Algarve achter me te laten en me klaar te maken voor: Andalusië, de laatste ontdekking van mijn reis…

Cantueso de ingrediënten van perfectie

En nu sta ik samen met Nicky op het terras van het restaurant van Cantueso en kijken we uit op het turkoois Vinuela meer. ‘A view to match food’, is wat Nicky het restaurant meegaf en dat is precies wat ik even later proef van haar heerlijke Spaanse keuken. Nicky straalt. Een paar jaar geleden kocht ze Cantueso omdat ‘je hier alle ingrediënten van perfectie vindt.’

En dat daar geen woord van gelogen is, ontdek ik als ik samen met haar door haar ‘Andalusische dorpje’ wandel. Met typisch Spaanse cottages waar je heerlijk kan genieten op je terras. De rust die er heerst proef je ook in de tuinen, aan het zwembad en overal zie je dat prachtige meer en het wonderschone landschap. Ik denk aan mijn vrienden: “Je moet echt eens bij Nicky langsgaan!” Een betere tip heb ik in geen tijden gehad.

Enkele dagen later zie ik ’s avonds vanaf het terras van mijn cottage voor de laatste keer de zon weerspiegelen in het meer. Ik kan alleen maar heel diep zuchten. In de Algarve en in Andalusië heb ik deze dagen weer heel wat prachtige en authentieke plekjes ontdekt. Hier zal ik nog lang van nagenieten, ik ben mijn hart verloren in dit stukje onontdekt Europa…Door: Vakantie.nl

via “Mijn hart verloren aan de Algarve” – Onontdekt Europa | NUbijlage.