Nederlander gelukkig van vakantie boeken

AMSTERDAM – 46% van de Nederlanders zegt gelukkig te zijn als zij een reis boeken. In de Top 5 Aankopen die gelukkig maken, verschillen vrouwen sterk van mannen.

Wat koopt u voor uzelf waar u gelukkig van kunt worden? Dat was de vraag die GfK stelde aan 18.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Zowel mannen als vrouwen ervaren een geluksgevoel bij het boeken van een vakantietrip, maar toch is er een klein verschil tussen de beide geslachten. Een vakantie boeken maakt 46% van de Nederlandse vrouwen gelukkig. Dit geldt voor ruim 48% van mannelijk Nederland.

Jong en oud

Er is ook maar weinig verschil tussen huishoudens met of zonder kinderen. “Voor 46% van de Nederlanders met kinderen is een vakantieboeken het meest gelukkig makend”, aldus Mirjam Dresmé, hoofd communicatie en duurzaam toerisme bij ANVR. “Voor Nederlanders zonder kinderen is dat 48%. Leeftijd is iets meer van invloed. Voor jongeren onder de dertig jaar en 65-plussers zijn de percentages respectievelijk 49% en 42,5%.”

Vakantievoorpret

Een vakantieboeken maakt ons gelukkig. Waar zit ‘m dat in? Is het misschien voorpret? Judith Nijk, verantwoordelijk voor travel bij GfK gaat voor de verklaring af op haar gevoel: “Mensen gaan in de regel niet heel vaak op vakantie, het is een grote aankoop, maar vakantievieren is echt iets waar je blij van wordt.”

Uitgaan

De Top 5 voor de gemiddelde Nederlandse man en vrouw ziet er heel verschillend uit. Mannen worden gelukkig van elektronica en games. Bij vrouwen staat het kopen van modeartikelen bovenaan de lijst met zaligmakende bezigheden. “Vrouwen gaan in elk geval graag uit”, aldus Dresmé.

Top 5 Aankopen die mannen gelukkig maken:

1 Een vakantie boeken
2 Elektronica & gadgets
3 Kleding, schoenen en accessoires
4 Muziek & games
5 Boeken

Top 5 Aankopen die vrouwen gelukkig maken:

1 Kleding, schoenen en accessoires
2 Een vakantie boeken
3 Decoratie in en om het huis
4 Boeken
5 Tickets voor een evenement