Kamperen geeft relatie een stimulans

Kamperen geeft relatie een stimulans

Kinderen leren op de camping meer sociale vaardigheden dan thuis, tweederde van de ondervraagde kampeerders geeft aan dat kamperen de relatie een ‘boost’ geeft en bijna een kwart van de ondervraagden zegt op de camping meer seks te hebben dan thuis. Dat blijkt uit de grote KCK-Kampeerenquête. Meer resultaten vindt u in de KCK.

De belangrijkste reden om te kamperen is het gevoel van vrijheid. Daarnaast is het feit dat je dicht bij de natuur leeft voor 62% belangrijk en vindt 57% het heel plezierig dat op een camping alle status wegvalt. En juist het feit dat je op een camping net even minder luxe hebt dan thuis, ervaren veel mensen als de kracht van kamperen. Ouders vinden een kampeervakantie in 85% van de gevallen de leukste manier om met vakantie te gaan. Ook vindt 60% van de ouders dat kinderen op een camping meer sociale vaardigheden leren dan thuis.

Weinig ruzie

Het cliché van de stellen die ruziënd samen detent opzetten is niet van toepassing. Meer dan de helft van de stellen maakt daarover nooit ruzie. Sowieso is er weinig onderlinge strijd. Tweederde van de ondervraagden vindt juist dat een kampeervakantie de onderlinge band tussenpartners en binnen het gezin meer versterkt dan een vakantie in een appartement of hotel zou doen. En driekwart van de ondervraagden vindt kamperen zelfs goedvoor de relatie.

Meer seks op de camping

Bijna een kwart gaf aan meer seks op de camping te hebben dan thuis. Vooral kampeerders boven de 50 jaar geven aan meer seks te hebben dan thuis. Waarschijnlijk heeft dat ook te maken met het feit dat die groep overwegend in een caravan kampeert, terwijl de jongere groep met een tent of vouwwagen op vakantie gaat. En die zijn nu eenmaal veel gehoriger.

anwb_logo_nieuw (1)(Bron: www.anwb.nl)