Waarom Camperen

Camperen betekent vrijheid. Makkelijk de zon achterna reizen en overdag niet te hoeven weten waar je de nacht doorbrengt. Het reismiddel altijd bij de hand. Of het nu een weekend weg of een vakantie(reis) van een paar maanden is, de camper leent zich er uitstekend voor.

De camper, een zwerfwagen

De camper is bij uitstek geschikt voor wie een gebied of land wil verkennen en niet steeds terug wil naar een vaste plek. Om met onze zuiderburen te spreken: een camper is een zwerfwagen.

Waar men bij een vakantie met de tent of caravan een camping als uitvalsbasis heeft en van daaruit de omgeving verkent, trekt men met de camper van plaats naar plaats. Op het moment dat je in de camper stapt is de vakantie begonnen. In tegenstelling tot een vakantie met de caravan, waarbij men naar een vooraf bepaalde bestemming reist, is bij de camper de reis juist een belangrijk onderdeel van de vakantie.

Men heeft de nodige voorzieningen onder handbereik. Boodschappen doe je onderweg of met de fiets in plaats van met de auto. Overnachten kan op een camperplaats of een camping. Camperen is een andere manier van vakantie vieren/reizen.

NKC TIP
Huur eerst eens een camper. Bijkomend voordeel is dat men tegelijkertijd een beter inzicht krijgt of de aanwezige voorzieningen en indeling van de camper bij je passen. Klik hier voor een overzicht.