9 x waarom er niets gaat boven een kampeervakantie

De caravan- en camperverkoop zit flink in de lift én daar kunnen wij ons best iets bij voorstellen. Want zeg nou zelf: als je een blik werpt op onderstaand rijtje dan wil je toch niets liever dan vandaag nog vertrekken met een caravan of camper?!

camping (4)1. Het geeft rust
Even ontsnappen uit het hectische leven? Dan is kamperen hét perfecte medicijn. Geen geschetter van SpongeBob tijdens je ontbijt, rinkelende telefoontjes van collega’s, stapels strijkgoed of ellenlange files. Alleen jij, je gezin en … heerlijk ontspannen!

2. Vrijheid

Geen schoonmaakster die op de deur klopt omdat ze de hotelkamer aan een grondige schoonmaaksessie wil onderwerpen, een wekker die je uit je slaap rinkelt omdat de ontbijtzaal bijna de deuren sluit of een bar waar je na twaalf uur middennacht geen wijntje meer kunt bestellen. In tegenstelling tot een hotel heb je op de camping alle vrijheid en kun je gaan en staan waar én wanneer jij dat wilt. Kortom: vakantie!

landschap (32)3. Natuurschoon
Als je in de stad woont, vergeet je soms hoe prachtig de natuur écht is. Vanuit je kampeerwagen is er echter geen ontsnappen mogelijk aan dit prachtige natuurschoon. Krekels die ’s avonds een gratis concert geven, een adembenemende zonsondergang of de prachtige sterrenhemel én dat allemaal vanuit je campingstoel! Wat wil je nog meer?

4. Quality time
Als er iets is wat je dichter bij elkaar brengt, dan is het kamperen wel. Je bent aangewezen op elkaar. In plaats van samen voor de tv hangen, uren surfen op de iPad of eindeloos turen op de telefoon, moeten jullie elkaar zien te vermaken. Zeg nou zelf: hoe leuk is het om weer eens een écht diepgaand gesprek te voeren met je kinderen, bordspelletjes te spelen, te genieten van een goed boek of een kampvuur te bouwen voor de caravan?

5. Kamperen is goedkoop
Wil je dit jaar niet zo diep in de buidel tasten voor een vakantie met de kinderen? Dan is kamperen dé perfecte manier om te besparen! Geen dure hotelkamers maar een caravan die je achter de auto hangt, geen torenhoge rekeningen in toeristische restaurantjes maar een heerlijke maaltijd uit de keuken en geen glas wijn waarvan de prijs drie keer over de kop gaat maar je eigen favoriete wijn uit Nederland.

6. Je leert nieuwe mensen kennen
Waar je in een hotel waarschijnlijk niet zo snel aan de deur klopt bij de hotelbuurman, ligt de drempel op de camping aanzienlijker lager. Voor de tent, tijdens de afwas of gewoon op het grasveld: voordat je het weet zit je een paar uur later samen met een groep medekampeerders om een kampvuur met een gitaar en marshmallows … bij wijze van spreken.

7. Buiten eten
eten (3)Hoe fijn is het als je iedere avond kunt genieten van een heerlijke maaltijd in de buitenlucht. Van je campinggasstel, de skottelbraai of de barbecue: campingeten is een feest!!

8. Meer spullen meenemen
Geen gedoe over een te zware koffers, flessen shampoo in je handbagage of een nagelvijl die niet mee mag in je handtas. In de caravan of camper kun je alles meenemen wat je wilt. Inclusief een doos van je favoriete wijn, véél te veel kleren en schoenen en de bordspellen van je kinderen. Lang leve de kampeervakantie!

9. Regen
In een land waar het zelfs in de zomermaanden met bakken uit de lucht komt, is een caravan of camper dé perfecte oplossing. Bij een stortbui ben je niet aangewezen op een klein tentje, maar kun je het spelletje ganzenbord gewoon voortzetten aan de tafel. En (heel) stiekem is de regen die zachtjes op het dak tikt ook best wel een beetje gezellig.

BRON: Telegraaf