Workshop caravan – het seizoen gaat beginnen

Het kampeerseizoen 2020 gaat bijna van start!

Vandaag is er onder de bezielende leiding van Bert Wijnen (van de bekende website CaravanTrekker) wederom een gezellige caravan workshop gegeven. Voor veel van onze huurders een moment om naar uit te kijken omdat daarmee het vakantiegevoel al een beetje begint te kriebelen. Wij werken al jaren heel prettig samen met Bert, maar nog belangrijker voor ons zijn de positieve reacties.

Om u een beeld te geven, een typische caravan workshop ziet er als volgt uit:

Aandachtspunten

 • manoeuvreren in nauwe ‘lastige’ situaties
 • recht achteruit rijden
 • haaks achteruit insteken (om te keren of uw caravan op de camping te plaatsen)
 • bijrijder instructie, onderlinge communicatie
 • caravan rijles omvat zeker het probleemloos rijden met een slippende koppeling
 • de gevaren en risico’s inschatten onderweg naar en van uw bestemming

Nuttig voor elke caravanner

De workshop is onmisbaar voor beginnende caravanners maar ook meer ervaren caravanners kunnen veel van de individuele manoeuvreer instructie opsteken omdat die wordt aangepast aan uw niveau en ervaring.

De groepsgrootte is beperkt tot drie chauffeurs per instructeur, zodat er veel ruimte is voor de caravan rijles in de praktijk. Uw partner krijgt specifieke ‘bijrijder’ instructie. Inbegrepen in de prijs…

U rijdt met uw eigen auto en liefst met eigen caravan, maar staat uw caravan in de stalling (of heeft u nog geen caravan) dan kunt u ook de oefencaravan van ons gebruiken.

Programma

 • Ontvangst met koffie en uitleg programma
 • Theorie over o.a.: de combinatie auto/caravan, slingeren, kogeldruk en belading, snelheid en waarnemen
 • Demonstratie van instuurmoment, uitzwaai en recht vooruit inparkeren (uitwijken)
 • Uitleg en instelling caravanspiegels, de schaarhoek wordt bepaald.
 • Langzaam rijden zonder koppelingsproblemen, in files en tijdens manoeuvres
 • Typische valkuilen
 • Recht achteruit rijden en achteruit insteken
 • Tijdens de praktische caravan rijles krijgt u als chauffeur samen met uw partner als bijrijder, persoonlijke instructie. De overige cursisten kunnen dan meekijken en -luisteren, immers het leren van anderen deelnemers is een zinvol onderdeel van deze Workshop.

Huurt u bij ons voor drie weken of meer een caravan dan is deze Workshop (voor 1 bestuurder) geheel gratis! Onze huurders krijgen tevens een dagdeel uitgebreid uitleg over uw caravan. Het totale programma aldaar duurt dan ook de hele dag, waarbij de lunch inbegrepen is.

Voor verdere informatie verwijzen we u graag naar deze pagina:

Caravan Workshop