Camping Kroatië

De Kroatische campings per regio

Camping Dubrovnik-Neretva, Camping Istrië, Camping Karlovac, Camping Lika-Senj, Camping Primorje-Gorski kotar, Camping Sibenik-Knin, Camping Split-Dalmatië, Camping Vukovar-Sirmie, Camping Zadar, Kamperen in Kroatië

Kroatië is aardig op weg om zijn eersterangspositie als toeristische bestemming terug in te nemen. De favoriete regio’s, Istrië en Dalmatië, genieten een markante stijging van toeristen, in hoofdzaak Duitsers, Oostenrijkers en Italianen. Om te overnachten, biedt Kroatië een gevarieerd aanbod van toeristische accommodaties waaronder talrijke campings. Camping Kroatië presenteert de klassieke campings en voor de liefhebbers van een originelere vakantie, de naturistische campings. De Kroatische campings bieden camping-caravaning staanplaatsen, waar u terecht kunt met uw tent, caravan of camper. Wie liever een accommodatie huurt, kan kiezen tussen een stacaravan, een bungalow of een chalet. Wie met een camper reist, zal vaststellen dat sommige kampeerterreinen uitgerust zijn met een servicepunt voor campers. De Kroatische campings zijn opgedeeld in categorieën. Zoals gewoonlijk, hoe luxueuzer een camping is, hoe meer sterren hij heeft. De prestaties en de inrichting van de terreinen beantwoorden aan de Europese criteria. Sommige campings hebben hun eigen haventje en 90 % van de campings bevindt zich nabij een meer, op een eiland of aan de Adriatische kust. Het schiereiland Istrië en de Kvarner Baai zijn het best uitgerust. De meeste campings zijn open van mei tot eind september. Voor een verblijf tijdens het hoogseizoen, raadt Camping Kroatië u aan te reserveren. Wild kamperen is strikt verboden om bosbranden te vermijden en het milieu te beschermen.

Een naturistencamping in Kroatië ?

Kroatië is een klassieke reisbestemming voor talrijke Duitse en Oostenrijkse naturisten. Sommigen beweren zelfs dat het naaktzwemmen uitgevonden is in Istrië. Volgens een bepaalde anekdote gingen studenten die krap bij de kas zaten, en geen badpak konden kopen, om deze reden, in hun blootje baden. Maar de eerste zwemmer in adamskostuum die men officieel heeft kunnen vaststellen, was de koning van Engeland Edward VIII in augustus 1934.

Naturisme is een levenswijze in harmonie met de natuur, gekenmerkt door gemeenschappelijke naaktheid met het oog op de bevordering van zelfrespect, respect voor de medemens en eerbied voor natuur en milieu (definitie van de Internationale Federatie voor Naturisme). Camping Kroatië brengt 15 naturistencampings waarvan de bekendste : Valalta, Koversada, Istra, Solaris, Konobe… Ze zijn, in het algemeen, erkend door de Kroatische naturistenfederatie en door de internationale federatie voor naturisme.

» Zie de lijst : naturistencamping Kroatië

Praktische informatie

Talen. De officiële taal is het Kroatisch. De uitspraak is niet gemakkelijk door de opeenvolging van medeklinkers. In de toeristische regio’s zoals Istrië en Dalmatië, wordt vaak Duits, gevolgd door Italiaans en Engels gesproken.

Toerisme. Kroatië heeft op toeristisch gebied heel wat te bieden. Men citeert vaak Istrië en Dalmatië, maar het hinterland heeft ook zijn charmes. Niet te missen in Istrië : Crikvenica, Opatija, Porec, Umag, Vrsar, Pula, Rovinj, de eilanden, Cres, Krk, Punat en Rab. In Dalmatië, beveelt Camping Kroatië u Hvar, Korcula en Dubrovnik aan. Ook al bevindt 90 % van de campings zich aan de kust, een bezoek aan Zagreb en omgeving is zeker de moeite waard.

Het team van Camping Kroatië wenst u een prettige vakantie in Kroatië.

via Camping Kroatië.