Cultureel & hip Berlijn – Stedentrip-special

Cultureel & hip Berlijn

Berlijn is de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire stad voor een stedentrip. Je vindt hier echt enorm veel bekende en beroemde bezienswaardigheden. Maar dit is wel allemaal verspreid over verschillende wijken. In welke wijk & op welke plek moet je nou écht zijn geweest?

© Vakantie.nl

Het is de buurt rond de oude Muur, Checkpoint Charlie, de Brandenburger Tor en Unter den Linden; Mitte is een trendy wijk vol leuke winkels en ultrahippe barretjes.

Wie een beetje sightseeing wil combineren met shoppen, stapt uit op metrostation Unter den Linden. Zodra je boven de grond komt, zie je de Brandenburger Tor, de belangrijkste poort van Berlijn en tegenwoordig het symbool voor de vereniging van oost en west. Waar ooit de beruchte Muur stond, loopt nu een spoor van stenen in de weg. Sla je linksaf, dan loop je vanzelf op het indrukwekkende Holocaust Memorial Monument af.

Zin om te shoppen? Ga dan naar de Friedrichstrasse, één van de bekendste winkelstraten van Berlijn. Dure winkels zoals Hugo Boss worden afgewisseld met betaalbare als H&M. Als je je echt wilt vergapen aan luxe, ga je naar het megawarenhuis Lafayette.

Get ready for take-off in bijzonder park

Berlijn heeft veel parken, maar Tempelhof is wel heel bijzonder. Dit park was ooit een vliegveld en is nu een perfecte plek voor een zonnige dag. Wandel, fiets of skate samen met de inwoners van Berlijn over de startbaan. Metrostation: Platz der Luftbrücke U6.

En om je Berlijn-ervaring helemaal compleet te maken: boek een appartement in plaats van een hotel. Leuker en je betaalt hetzelfde!

Friedrichshain: het echte Berlijn

In de wijk Friedrichshain struikel je niet over de bekende bezienswaardigheden, maar dat betekent niet dat het er saai is. Integendeel! Deze wijk is een perfecte plek om het echte Berlijn te ervaren. Ga bijvoorbeeld net als de inwoners van de stad picknicken in het Volkspark. Of wandel langs 1,3 kilometer Berlijnse muur. Lekker en betaalbaar eten kan in de Simon-Dach-Strasse.

Schöneberg: bruisend Berlijn

Deze wijk mag je met recht hét uitgaansgebied van Berlijn noemen. Je vindt hier echt ontzettend veel cafés, bars en clubs waar je jezelf tot in de late uurtjes kunt vermaken. Rondom het bekendste plein van deze wijk, de Winterfeldtplatz, vindt het uitgaansleven voor het grootste deel plaats. Maar ook rondom het plein Nollendorfplatz zijn een aantal straten waar je een bruisend uitgaansleven vindt.

Een aanrader voor een avondje stappen is Goya, een van de grootste clubs van Berlijn. Het is gevestigd in een gebouw dat iets weg heeft van een kerk. Het is opgebouwd door verschillende galerijen met bijpassend licht.

Charlottenburg, voormalig centrum van West-Berlijn

Charlottenburg was vroeger het centrum van West-Berlijn toen deze nog in tweeën was gedeeld. Nu is het gewoon een mooie wijk in Berlijn met een aantal leuke bezienswaardigheden. Deze wijk van Berlijn is de elegantste van alle wijken die de stad rijk is. In de schattige oude straten vind je mooie boetiekjes, galeries, cafés en restaurantjes.

Wat je in deze wijk in elk geval niet mag missen:

* Schloss Charlottenburg. Dit slot is het zomerhuis van een vroegere vorst. De tuinen nodigen uit voor een wandeling.

* Kurfurstendamm. De beroemdste boulevard van Berlijn. De levendige boulevard staat vol met mooie gebouwen en chique winkels. Tevens is ze met haar lengte van 3,8 kilometer de langste winkelstraat van Berlijn.

via Cultureel & hip Berlijn – Stedentrip-special | NUbijlage.