Levendig Lissabon – Stedentrip-special

Levendig Lissabon

Volgens Forbes is Lissabon dit jaar de plek voor een budgetvriendelijke stedentrip. Heb jij plannen om de Portugese hoofdstad te bezoeken? Check dan hier wat je echt niet mag overslaan in de stad.

De hoofdstad van Portugal wordt regelmatig vergeleken met een sprookje. De vele prachtige gebouwen en pittoreske wijkjes die je hier kunt vinden, laten je een stukje van de rijke historie van de stad zien.

Lissabon is een prachtige romantische stad met smalle klinkerstraatjes, kastelen en heel veel kleurrijke bloemen. Maak een wandeling door de stad, je raakt zeker niet snel verveeld en het geeft een goed beeld van het Portugese leven.

Cultuur snuiven in Bairro Alta

Bairro Alto is de bovenstad van Lissabon en de meest pittoreske wijk van de hoofdstad met nog vele kenmerken uit 16e-eeuwse tijden. De wijk heeft enkele bijzondere musea, druk bezochte parken, fraaie kerken, historische gebouwen en een schitterend panoramisch uitzicht over de stad.

Tip! Vanuit Miradouro de São Pedro de Alcântara heb je een schitterend uitzicht over Baixa en het oosten van Lissabon.

Geniet van Fadomuziek in familierestaurant

Ontdek in Lissabon de leuke lokale barretjes waar je naar Portugese Fadomuziek kunt luisteren. Ga bijvoorbeeld naar A Nini. Deze kleine bar wordt gerund door een familie en iedere donderdagavond kun je hier luisteren naar Fadomuziek. Adres: Rua D. Francisco Manuel de Melo 36-A.

En om de Lissabon-ervaring helemaal compleet te maken: boek een appartement in plaats van een hotel. Leuker en je betaalt hetzelfde!

Het oude Lissabon, Alfama

Deze wijk is één van de oudste wijken van de stad. Vroeger was het een buurt met aanzien waar veel welgestelde mensen woonden. Uit angst voor aardbevingen zijn rond de middeleeuwen echter veel rijke mensen de stad ontvlucht. De gebouwen hebben de aardbeving van 1755 doorstaan en vandaag de dag is Alfama weer een leuke buurt, vol historie, om eens een bezoek aan te brengen.

Tip! In Alfama vind je één van de mooiste monumenten van Lissabon, de Santa Engrácia. In 1681 heeft een storm de oorspronkelijke kerk verwoest. Het jaar daarna werd gestart met de wederopbouw van de kerk. Dit heeft uiteindelijk 284 jaar geduurd, maar het was zeker de moeite waard!

Baixa, het hart van Lissabon

Baixa is de benedenstad van Lissabon. De wijk is met zijn banken, kantoren en winkels het hart van de hoofdstad. Het is een drukke oude wijk, vol historische straten en pleinen, een bijzonder museum, fraai klooster en rustig park. Wij zetten de beste bezienswaardigheden voor je op een rij.

De heuvellift Elevador de Santa Justa is een bijzondere attractie in Baixa. De neogotische lift werd rond het jaar 1900 gebouwd door een leerling van Gustave Eiffel. De lift verbindt het lager gelegen Baixa met het hogere gelegen Bairro Alto. Het platform boven, waar tevens een café is gevestigd, biedt een schitterend uitzicht op de wijk.

Groen Belém

De wijk Belém ligt aan de monding van de Taag. Het is een ruime, groene wijk met rustige parken en tuinen, veel bijzondere musea en oude gebouwen en paleizen.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Jardim Agrícola tropical. Dit is een rustig park waar maar weinig bezoekers komen. In het park vind je vijvers, zeldzame tropische planten en bomen zoals de drakenbloedbomen en araucaria’s. Er is een oosterse tuin met slootjes en bruggetjes waar je via een Chinese poort binnenkomt.

via Levendig Lissabon – Stedentrip-special | NUbijlage.