Genieten van het pure mediterrane leven in Kroatië – Onontdekt Europa

Genieten van het pure mediterrane leven in Kroatië

Kroatië is een veelzijdige vakantiebestemming. Het land beschikt over een enorm rijke historie, veel cultuurhistorische bezienswaardigheden, ongerepte natuur, pittoreske vissersplaatsjes, aantrekkelijke steden en goede, gevarieerde accommodaties.

Kroatië is zeer zuinig op haar bijzondere natuurschatten en heeft een groot aantal gebieden op land en in zee tot beschermd gebied verklaard. Er zijn maar liefst acht nationale parken, tien natuurparken, 73 beschermde gebieden, 380 beschermde diersoorten en 44 beschermde planten.

Maar Kroatië is niet alleen een uitgelezen natuur- en strandbestemming, ook voor een culturele stedenreis ben je hier op het juiste adres. Zo beschikken steden als Zagreb, Split en het sprookjesachtige Dubrovnik ieder over een geheel eigen sfeer. Vooral in de zomermaanden worden in de steden verschillende festivals georganiseerd en zorgen de aangename temperaturen voor bruisend leven op straat tot in de late uurtjes.

Eilandhoppen

Kroatië telt maar liefst 1.185 eilanden waarvan er 50 bewoond zijn. Dit maakt Kroatië een ideaal land om bijvoorbeeld met eigen auto, fiets of motor te eilandhoppen. Er zijn diverse veerdiensten tussen het vaste land en de eilanden. Zeer veel van die eilanden zoals Rab, Pag, de Brijuni eilanden en Kornati-eilanden zijn vanwege hun specifieke karaktereigenschappen (zoals een authentieke hoofdstad en unieke natuur) een bezoek meer dan waard.

Exclusief overnachten

In Kroatië kun je kiezen uit vele prima hotels, appartementen en campings in alle categorieën en prijsklassen. in Maar Kroatië beschikt ook over een breed scala aan bijzondere overnachtingsmogelijkheden: authentiek agrotoerisme in het binnenland, overnachten een vuurtoren op een onbewoond eiland, wegdromen in een historische villa of een weekendje weg in het enige hotel in de oude binnenstad van Dubrovnik. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Culinair

Ben jij een liefhebben van zeefruit? Dan zit je in Kroatië helemaal goed! De vis en krab uit de Adriatische Zee behoren tot de meest smaakvolle ter wereld. Dit schijnt ook te gelden voor de oesters uit Ston. Een andere delicatesse, de witte (en zwarte) truffel, wordt in het binnenland van Istrië gevonden. Ook een absolute aanrader is de schapenkaas van het eiland Pag. Deze kaas wordt met olijfolie bedekt tijdens het rijpen wat de kaas een uniek aroma en bijzondere smaak geeft.

Met in totaal 650 km aan wijngaarden is er voor ieder gerecht ook altijd een passende wijn te vinden. De witte Vrbnicka Žlahtina van het eiland Krk en de rode Zlatan Otok van het eiland Hvar zijn voorbeelden van de smaakvolle wijnen die in Kroatië worden geproduceerd.

via Genieten van het pure mediterrane leven in Kroatië – Onontdekt Europa | NUbijlage.