Hollands glorie: kamperen in eigen land – Uitwaaien in Nederland

Hollands glorie: kamperen in eigen land

Geloof jij na twee slechte zomers op rij in goed weer voor dit jaar en durf je het aan om dit jaar (weer) te gaan kamperen in eigen land? Wij gingen voor je op zoek naar de mooiste én meest unieke plekken in Nederland.

Er zijn mensen die het liefst op de camping wónen. Lekker informeel sfeertje, buiten leven en heerlijk slapen in de frisse lucht – daar gaan de liefhebbers voor. Kamperen biedt meestal alle gelegenheid om te fietsen, zwemmen en wandelen of om op een andere manier actief bezig te zijn. Kinderen maken er snel speelvriendjes. En waarom zou je daarvoor per se naar het buitenland gaan. Sterker nog: onder de Nederlandse kampeerders is Nederland het meest populaire land!

Dichtbij huis

Uren reizen, niet iedereen houdt er van met (kleine kinderen). En dat hoeft dus ook helemaal niet. Nederland is rijk aan goede campings. De voordelen van dichtbij huis? Reserveer niet en pak je spullen als het mooi weer is. Bij slecht weer pak je je spullen weer in en wacht je vanachter je keukenraam tot het zomerweer voorbij komt. Familie & vrienden (of vriendjes van de kinderen) kunnen makkelijk een paar nachtjes komen aanwaaien. Gezelligheid ten top!

Volop keuze

Met meer dan 3.000 campings hoef je in Nederland niet bang te zijn dat er niets bij zit van je wens. Verblijf in een van de vele strandcampings aan de Zeeuwse kust als je houdt van het strand. Meer een natuurliefhebber? Probeer dan een plekje te bemachtingen op een van de vele campings in Drenthe. Wil je ook andere landen aan doen tijdens je vakantie? Vanuit Limburg steek je makkelijk de grens met Duitsland en België.

Kamperen bij de boer

Kleinschalig, midden in de natuur, een walhalla voor kinderen & betaalbaar. Het is geen wonder dat de ‘kamperen bij de boer’ de laatste jaren een gigantische vogelvlucht heeft gemaakt. Wat is er nu leuker voor kinderen dan helpen de koeien te melken? Ondertussen geniet je als ouder van je welverdiende rust. En in je portemonnee zal het niet zo’n pijn doen: een gemiddelde overnachting bij een boer kost € 15,-.

Glamperen in eigen land

Wil je best kamperen in eigen land, maar sta je niet meteen te springen bij de gedachte aan een krappe tent, slapen op de vloer en midden in de nacht met een toiletrol onder je arm naar de wc rennen? Dan is glamperen echt iets voor jou!
Glamperen is een trend die oorspronkelijk uit Afrika afkomstig is. Daar kunnen luxe reizigers al jaren de natuurparken bezoeken en logeren in grote safarilodges die van alle gemakken zijn voorzien. Kingsize bed, badkamer, geen gedoe met tentstokken en haringen, ontbijt op je terras geserveerd, in sommige gevallen zelfs roomservice. Kortom: glamping betekent alle luxe van een 5-sterrenhotel gecombineerd met de charme van het slapen onder een sterrenhemel.