Tips voor jouw vakantie in Europa

Hoe besteed jij jouw vakantiegeld?

Na een heel jaar hard werken hebben we allemaal een vakantie verdiend. En daar is het vakantiegeld tenslotte ook voor bedoeld. Maar waar ga je dit jaar eigenlijk heen en wat voor vakantie wordt het?

Ga je voor een échte strandvakantie of wil je toch liever wat meer van de omgeving zien? En welke bestemming past daar bij? Er zijn zoveel mogelijkheden en keuzes, dat het lastig kiezen wordt. Om de keuze wat makkelijker te maken lichten we hier drie populaire vakantiebestemmingen toe. Alle drie de vakantiebestemmingen hebben voor ieder type vakantieganger wel iets te bieden.

Imposant Portugal

Pittoreske dorpjes, goudgele zandstranden en indrukwekkende rotskusten, dat is Portugal! Het Portugese vasteland biedt oneindige mogelijkheden. Of je nu houdt van een ontspannen strandvakantie of kennis wilt maken met het echte Portugese leven, hier kan het allemaal. Vooral de Algarve is een geschikte vakantiebestemming voor de échte zonaanbidder.

Nergens in Europa vind je zulke uitgestrekte stranden! Maar je komt hier ook intieme baaitjes en kleine vissersdorpjes tegen. Voor een strandvakantie in combinatie met cultuur moet je in Costa de Lisboa zijn.

Naast prachtige stranden vind je hier ook hét kloppend hart van Portugal. Lissabon! De stad heeft een rijke historie en biedt de ideale combinatie van cultuur, geschiedenis, winkelen en lekker eten.

Voor een bijzondere vakantie in Portugal ga je naar het eiland Madeira. Je vindt hier een indrukwekkende natuur die al je zintuigen doet prikkelen. Wandel over kilometerlange wandelpaden die je leiden langs groene heuvels en vlaktes vol kleurrijke bloemen.

Zonovergoten en divers Spanje

De diversiteit in Spanje is enorm. Dit maakt Spanje een geliefd vakantieland voor elke vakantieganger. In dit zonovergoten vakantieland vind je alles waar je zo naar hebt uitgekeken. Ontdek de verborgen plekjes van de Spaanse costa’s met haar langgerekte stranden, gezellige terrassen en heerlijke tapasbarretjes.

Vooral aan de Costa del Sol vind je de unieke variatie van bruisende badplaatsen en gezellige dorpjes. Voor prachtige witte stranden en een ontspannen vakantie ga je naar de Costa Blanca. Het zeewater is hier heerlijk rustig en vanaf je strandbedje heb je een indrukwekkend uitzicht over het landschap.

Daarnaast zijn ook de eilanden zeker een bezoek waard. Hier geniet je van een enorme variatie in landschap en vermaak waarbij zon, zee en strand natuurlijk niet mogen ontbreken. Knusse baaitjes op Mallorca, brede zandstranden op Menorca, een ongekend partygevoel op Ibiza en een prachtige natuur op de Canarische Eilanden. De diversiteit in Spanje is enorm!

Authentiek Griekenland

De redenen voor vakantiegangers om Griekenland te bezoeken zijn zeer uiteenlopend. Het kan liefde voor de oudheid zijn, maar ook verlangen naar zon, zee en strand.

Het bekendste Griekse eiland is waarschijnlijk wel Kreta. Naast het bruisende nachtleven, vind je hier ook veel authentieke dorpjes, mooie stranden, prachtige paleizen en indrukwekkende wandelroutes.

Wil je écht cultuursnuiven, dan moet je naar Rhodos gaan. De oude stad van Rhodos is voor iedereen een bezienswaardigheid op zich en zal je echt verbazen. Binnen de oude stadsmuren lijkt het net of je terug in de tijd reist met de grote toegangspoorten, oude ridderstraten, herbergen en het grootmeesterpaleis.

Voor een actieve vakantie ga je naar Kos. Voor velen ook bekend als het ‘fietseiland’. Over het eiland zijn prachtige fietsroutes uitgestippeld en op vele plaatsen kun je fietsen huren. De wegen over het eiland zijn vrij vlak en goed onderhouden waardoor een stuk fietsen ook in de zomer een waar avontuur is.

Naast deze grotere toeristische eilanden, bestaan er ook nog de kleine, authentieke Griekse eilanden waar je zeker verrast zult worden door de gastvrijheid van de Griekse bevolking!

Door: Vakantie.nl