Voorjaar op Texel – Uitwaaien in Nederland

Voorjaar op Texel – Uitwaaien in Nederland

Een bezoek brengen aan Texel in het voorjaar is de moeite waard. Alle rust en ruimte om heerlijk uit te waaien aan het strand. Geniet van de eerste warme zonnestralen. Of van een pittige wandeling in het Texelse Dennenbos.

Op de fiets en wandelend ontdek je de mooiste kant van Texel. De 57 fietsknooppunten leiden je over het eiland. Dit netwerk maakt het heel eenvoudig om zelf je route uit te stippelen, van tevoren of onderweg. Alle fietsknooppunten staan op de Kaart van Texel die verkrijgbaar is bij de VVV.

Ben je een wandeltype?

Dan zijn de ‘Ommetjes’ van De Lieuw zeker de moeite waard. De Lieuw probeert historische paadjes weer te herstellen waardoor kleine ‘ommetjes’ van minder dan 5 kilometer ontstaan. Zo kom je op plekjes waar je vroeger niet mocht komen en krijg je een heel andere kijk op het landschap. Elke wandeling heeft haar eigen verhaal. Alle wandelingen download je gratis op www.delieuw.nl.

Beleef de unieke Texelse natuur

Op Texel vind je een enorme variatie aan natuur. Een deel van het eiland is uitgeroepen tot Nationaal Park. Natuurgebied De Slufter is het meest bekend en bijzonder. Dit is het enige gebied in Nederland waar de zee door de eeuwen heen ongehinderd kan binnenstromen.
De oudste kern van Texel wordt de Hoge Berg genoemd. Het is het glooiende landschap tussen Den Burg en Oudeschild. Een heerlijk fiets- en wandelgebied met schapenweiden en paadjes die worden omzoomd door typisch Texelse tuinwallen. Het gebied is ontstaan in de IJstijd. Gletsjers lieten hier een basis van keileem en zwerfkeien achter.
Hoe gevarieerd kan de natuur zijn op een eiland van 25 bij 8 km? Heel gevarieerd: behalve strand en duinen is er ook bos, heide, weilanden en wad. Als je op pad gaat met iemand die er veel over weet en vertelt, geniet je nog meer van de natuur. Je kunt hiervoor kiezen uit een groot aantal excursies. Zo zijn er het hele jaar door excursies naar De Slufter. Deze zijn te boeken bij Ecomare.

Uitwaaien op het strand

Het ultieme gevoel van vrijheid ervaar je op het strand van Texel. Trek de wandelschoenen aan en laat de wind door je haren waaien tijdens een strandwandeling langs de vloedlijn. Of trek je schoenen uit en laat het fijne strandzand tussen je tenen glijden. Het ruime strand biedt je net zo veel rust of reuring als je zelf wilt.
Met een lengte van 30 kilometer heeft het strand tal van mogelijkheden en de wisselingen van de seizoenen geven het strand ook weer vele gezichten. Rust daarna lekker uit bij één van de vele strandpaviljoens. Ook in de winter blijven veel paviljoens staan, zodat je er heerlijk kunt genieten van warme chocolademelk met slagroom en uitzicht op de Texelse branding. Vele paviljoens bieden je gratis WIFI.

Texel winkelparadijs

Steeds meer mensen ontdekken Texel als een winkelparadijsje. Het is er dan ook ontspannen shoppen dankzij de relaxte sfeer, de gezellige straatjes en de overzichtelijkheid. De meeste winkels zijn te vinden in De Koog en Den Burg. Maar ook in de meeste andere dorpjes vind je leuke en bijzondere winkeltjes. De echt Texelse familiebedrijven onderscheiden zich door hun welhaast ouderwets aandoende service. Van boeken, kleding, woonaccessoires en cadeautjes tot handige must-haves en originele sieraden. Op Texel kun je ‘winkeltechnisch’ je lol op!

Verwennerij voor lichaam en ziel

Texel is verwennerij voor lichaam en ziel. Met je blote voeten door het zand en het zeewater. Genieten van de stilte, de zon op je huid. Het weidse uitzicht geeft rust aan het oog. En na een dag is de superschone, zuurstofrijke Texelse buitenlucht slaap je extra lekker. Een geweldige omgeving om bewust bezig te zijn met je lichaam. Er zijn op het eiland sauna’s, massagesalons, nagelstudio’s en beautysalons en er worden talloze workshops gegeven.