Bruisend Barcelona – Stedentrip-special

Bruisend Barcelona

Misschien wel de meest populaire stad onder stedentrippers: Barcelona! En wij vinden dat geen verrassing: je staat zo aan zee, je kunt lekker winkelen in de omgeving van de Ramblas en de Spaanse cultuur opsnuiven. Ga je mee op ontdekkingstocht langs de leukste plekken en de hipste wijken?

Door de hele stad vind je invloeden van de kunstenaar Gaudí. De grote bezienswaardigheden van de stad (Casa Mila, Parc Guell en de Sagrada Familia), het zijn allemaal bouwwerken van Gaudi. De gebouwen voldoen niet aan architecturale normen en dat maakt ze nu juist zo leuk. De grillige lijnen en de ornamenten zorgen ervoor dat je met open mond blijft kijken. Maar Barcelona biedt meer… Hippe wijken bijvoorbeeld en verborgen juweeltjes.

L’Eixample: hip Barcelona

Deze wijk is de populaire en hippe kern van de stad. Hier vind je bijna alleen maar sporen terug van het modernisme, vol met stijlvolle gevels en balkonnetjes. Gemixt met de bekende stijl van Gaudí, want dit is de week waar je ook de Sagrada Familia en Casa Mila vindt.

Daarnaast vind je er bovenal hippe clubs, designwinkels en eersteklas restaurants, waar the rich and the famous graag rondlopen. Een voorbeeld van zo’n trendy club is Nick Havanna. Van het toilet tot de bar, álles is hip, luxe en trendy.

Relax in een verborgen juweeltje vlakbij de Ramblas

Ontdek in Barcelona vlakbij de bekende bezienswaardigheden leuke verborgen plekjes. In de buurt van de Ramblas vind je bijvoorbeeld El Jardi. Dit rustige terras ligt tussen het groen op een historisch pleintje. Je kunt er ook lekker eten. Adres: C/ de L’Hospital 56.

En om de Barcelona-ervaring helemaal compleet te maken: boek een appartement in plaats van een hotel. Leuker en je betaalt hetzelfde!

Artistiek Gracía

Iedereen vindt in Barcelona de weg naar het strand en de Sagrada Familia. Maar niet iedereen vindt de weg naar Gracía. Des te beter, want daardoor is deze artistieke en leuke wijk (nog) niet zo toeristisch. Je vindt er veel mooie pleintjes. Eet bijvoorbeeld een ijsje op Plaça Revolució. Of drink tijdens een zwoele zomeravond een cerveza op Plaça del Sol.

Hotspot-buurt el Born

Rondom Plaza Santa Maria del Mar begint het El Born-gevoel. Door de centrale ligging van het plein, vlakbij de oude stad en de gotische wijk, zie je in eerste instantie vooral toeristen. Maar zodra je de zijstraatjes induikt, merk je waarom de jonge Barcelonezen hier vertoeven: in de wirwar van kleine straatjes vind je bijzondere winkeltjes en boetieks van jonge designers en allerlei gespecialiseerde zaakjes.

Je hebt wel een dag nodig om alle piepkleine straatjes te verkennen. En dat er ’s avonds een bruisend nachtleven is, zou je niet meteen zeggen, maar achter grote, houten, middeleeuwse deuren blijkt voor elke smaak wat te beleven. Beproef je geluk door voor een deur te gaan staan waar locals wachten; laat je verrassen waar je terecht komt!

via Bruisend Barcelona – Stedentrip-special | NUbijlage.